KBR wint een visit.brussels Award

KBR wint een visit.brussels Award

‘The World of Bruegel in Black and White’ is vandaag bekroond met de visit.brussels Award voor Most Noted Exhibition.

KBR's eerste tentoonstelling in de heringerichte appartementen van het Paleis van Karel van Lotharingen wordt in de bloemetjes gezet. 

  • KBR wint de  Most Noted Exhibition Award 
  • ‘The World of Bruegel in Black and White’ bracht 30.000 bezoekers op de been
  • Virtueel alternatief voor de uitreiking van de visit.brussels Awards

De tentoonstelling ‘The World of Bruegel in Black and White’ wordt met deze visit.brussels Award in de schijnwerpers gezet als originele tentoonstelling die actief bijdroeg aan de uitstraling van Brussel, zowel binnen de landsgrenzen als daarbuiten.

 

Vernieuwde tentoonstellingsruimte

De expo werd georganiseerd in het kader van het Bruegeljaar 2019 en vond plaats in het 18de-eeuwse Paleis van Karel van Lotharingen dat deel uitmaakt van het gebouw van KBR. De ruimte werd voor de gelegenheid gemoderniseerd en heringericht en volledig toegankelijk gemaakt. Ze is nu een stijlvolle locatie voor tijdelijke tentoonstellingen, waar bezoekers ook in de toekomst de rijke en gevarieerde collecties van KBR kunnen bewonderen.

 

We zijn erg blij met deze award, die het hele KBR-team een extra boost geeft. We zullen in de toekomst nog meer toptentoonstellingen maken. Houd u alvast klaar voor een grote expo over Toots Thielemans in 2022.

- Vanessa Braekeveld (tentoonstellingscoördinator KBR)

 

Bruegel als prentenmaker

‘The World of Bruegel in Black and White’ toonde de volledige collectie Bruegelprenten die in het Prentenkabinet van KBR wordt bewaard. Iedereen kent Bruegel als wereldberoemd schilder, maar in zijn tijd stond hij vooral bekend om zijn prenten. De tentoonstelling toonde zijn volledig grafisch oeuvre, met het productieproces van prenten als rode draad.

 

Partners

De Regie der Gebouwen, Toerisme Vlaanderen, het Fonds Baillet Latour en de Nationale Loterij financierden de herinrichting van de ruimten, de aankoop van hoogtechnologische vitrines en de restauratie van alle prenten. Ook heel wat andere partners stapten mee in het Bruegelverhaal, dat maar liefst 30.000 tevreden bezoekers op de been wist te brengen.

 

Bijdrage aan de uitstraling van Brussel

De visit.brussels Awards werden in het leven geroepen om projecten in de schijnwerpers te zetten die zowel op nationaal als internationaal vlak bijdragen aan de uitstraling van Brussel. De criteria voor het winnen van de prijs zijn:

  • bijdragen aan de internationale uitstraling van Brussel
  • de impact op het toerisme in Brussel
  • de originaliteit van het project
  • de duurzaamheid van het project (ecologisch, economisch en sociaal en/of het innovatieve aspect op digitaal niveau)
  • de inspanning geleverd voor personen met een beperkte mobiliteit

De prijsuitreiking zou normaal plaatsvinden op 2 april 2020, maar wegens de gezondheidsmaatregelen werd er uiteindelijk een virtueel alternatief georganiseerd.

Contacteer ons
Over KBR

KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek en verzamelt alle Belgische publicaties. Ze bewaart, beheert en bestudeert meer dan 8 miljoen documenten, een rijk cultureel en historisch erfgoed.

KBR geeft u toegang tot de informatie die ze bewaart, faciliteert onderzoek en biedt een brede culturele beleving aan.

KBR
Kunstberg 28
1000 Brussel