Ontdek 50 jaar Belgische publicaties op de Boekenbeurs in Antwerpen

Wist u dat alles wat wordt gepubliceerd in België ook wordt bewaard?

Maak via een mobiele en interactieve minitentoonstelling kennis met het wettelijk depot en ontdek er het literaire erfgoed van dit land. Het ‘minidepot’ van de Koninklijke Bibliotheek van België reist het hele land door: u vindt het van 31 oktober tot en met 11 november op de boekenbeurs in Antwerpen.

Belgisch boekgeheugen

Kranten, kookboeken, strips of sudoku’s, in de Koninklijke Bibliotheek vindt u het allemaal. Al sinds 1966 bewaart het wettelijk depot van de Koninklijke Bibliotheek van België alle Belgische publicaties. Dat zijn 50 jaar aan Belgische publicaties bij elkaar. Een Belgisch boekgeheugen.

Worden alle kranten dan bewaard? Ja. Tijdschriften? Ja. Stripverhalen? Jawel. Kookboeken? Jazeker. Het Staatsblad? Ook de reclamefolder van de Carrefour? Nee.

Stap binnen in de wereld van het Belgische boekgeheugen en ontdek wat we verstaan onder dat papieren patrimonium, wat een publicatie is en hoe we over de toekomst nadenken.

50 Years of Print: reizende tentoonstelling

Bezoek de tentoonstelling op de Boekenbeurs in Antwerpen, van 31 oktober tot en met 11 november 2016.

Contacteer ons
Joachim Spyns Persverantwoordelijke, Koninklijke Bibliotheek van België
Joachim Spyns Persverantwoordelijke, Koninklijke Bibliotheek van België
Over KBR

KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek en verzamelt alle Belgische publicaties. Ze bewaart, beheert en bestudeert meer dan 8 miljoen documenten, een rijk cultureel en historisch erfgoed.

KBR geeft u toegang tot de informatie die ze bewaart, faciliteert onderzoek en biedt een brede culturele beleving aan.

KBR
Kunstberg 28
1000 Brussel