Uitzonderlijke sluiting van de Koninklijke Bibliotheek van België op zaterdag 21.11.2015

Zaterdag 21 november 2015

  • De Koninklijke Bibliotheek van België sluit uitzonderlijk haar deuren op zaterdag 21.11.2015 naar aanleiding van het verhoogde dreigingsniveau in het Brussels Gewest.

De Koninklijke Bibliotheek van België besluit naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen door de Nationale Veiligheidsraad om de bibliotheek op zaterdag 21 november te sluiten voor het publiek. Het OCAD kondigde eerder vandaag het hoogste dreigingsniveau voor het Brussels Gewest af. 

Deze uitzonderlijke maatregel blijft het volledige weekend (21-22 november) van kracht en geldt voor alle afdelingen en evenementen van de Koninklijke Bibliotheek van België. Onder voorbehoud van verdere maatregelen door de Nationale Veiligheidsraad opent de bibliotheek opnieuw op maandag 23 november vanaf 9 uur volgens de reguliere openingsuren (zie www.kbr.be).

Wij volgen de situatie nauwgezet op in overleg met de bevoegde instanties en houden ons eraan u verder te informeren bij eventuele verdere wijzigingen met betrekking tot de openingsuren van de bibliotheek. Via onze sociale mediakanalen en de website blijft u steeds op de hoogte.