Uitzonderlijke sluiting van de Koninklijke Bibliotheek van België tot en met zaterdag 28.11.2015

  • De Koninklijke Bibliotheek van België sluit uitzonderlijk haar deuren tot en met zaterdag 28.11.2015 naar aanleiding van het verhoogde dreigingsniveau in het Brussels Gewest.

Naar aanleiding van de verhoogde terreurdreiging en de daarmee gepaard gaande maatregelen die werden afgekondigd door de Nationale Veiligheidsraad heeft de Koninklijke Bibliotheek van België beslist om tot en met zaterdag 28 november gesloten te blijven. Het OCAD bevestigde gisteren het hoogste dreigingsniveau voor het Brussels Gewest. 

Deze uitzonderlijke maatregel blijft tot na het weekend van kracht en geldt voor alle afdelingen en evenementen van de Koninklijke Bibliotheek van België. Onder voorbehoud van nieuwe informatie, een verlaagd niveau of verdere aanbevelingen van de Nationale Veiligheidsraad opent de bibliotheek opnieuw op maandag 30 november vanaf 9 uur volgens de reguliere openingsuren (zie www.kbr.be).

Wij volgen de situatie nauwgezet op in overleg met de bevoegde instanties en houden ons eraan u op de hoogte te houden van de evoluatie van de situatie. Via onze sociale mediakanalen en de website kunt u ook op de hoogte blijven.

Contacteer ons
Joachim Spyns Persverantwoordelijke, Koninklijke Bibliotheek van België
Joachim Spyns Persverantwoordelijke, Koninklijke Bibliotheek van België
Over KBR

KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek en verzamelt alle Belgische publicaties. Ze bewaart, beheert en bestudeert meer dan 8 miljoen documenten, een rijk cultureel en historisch erfgoed.

KBR geeft u toegang tot de informatie die ze bewaart, faciliteert onderzoek en biedt een brede culturele beleving aan.

KBR
Kunstberg 28
1000 Brussel