Uitzonderlijke sluiting van de Koninklijke Bibliotheek van België tot en met zaterdag 28.11.2015

Dinsdag 24 november 2015

  • De Koninklijke Bibliotheek van België sluit uitzonderlijk haar deuren tot en met zaterdag 28.11.2015 naar aanleiding van het verhoogde dreigingsniveau in het Brussels Gewest.

Naar aanleiding van de verhoogde terreurdreiging en de daarmee gepaard gaande maatregelen die werden afgekondigd door de Nationale Veiligheidsraad heeft de Koninklijke Bibliotheek van België beslist om tot en met zaterdag 28 november gesloten te blijven. Het OCAD bevestigde gisteren het hoogste dreigingsniveau voor het Brussels Gewest. 

Deze uitzonderlijke maatregel blijft tot na het weekend van kracht en geldt voor alle afdelingen en evenementen van de Koninklijke Bibliotheek van België. Onder voorbehoud van nieuwe informatie, een verlaagd niveau of verdere aanbevelingen van de Nationale Veiligheidsraad opent de bibliotheek opnieuw op maandag 30 november vanaf 9 uur volgens de reguliere openingsuren (zie www.kbr.be).

Wij volgen de situatie nauwgezet op in overleg met de bevoegde instanties en houden ons eraan u op de hoogte te houden van de evoluatie van de situatie. Via onze sociale mediakanalen en de website kunt u ook op de hoogte blijven.

Joachim Spyns Persverantwoordelijke at Koninklijke Bibliotheek van België
Over De Koninklijke Bibliotheek van België

Met meer dan 8 miljoen documenten vormt de Koninklijke Bibliotheek van België het literair en wetenschappelijk geheugen van ons land. Ze verzamelt alle publicaties van Belgische auteurs en bewaart talrijke historische en kostbare boeken, handschriften, kranten, prenten, partituren, munten en nog veel meer. Als nationale wetenschappelijke bibliotheek is het haar taak om dit erfgoed te verzamelen, te beheren en toegankelijk te maken voor het brede publiek.

De Koninklijke Bibliotheek van België
Kunstberg
1000 Brussel